WT terveisin Jarkko

Kirjoituksia
Jacob Soderman puhui ma 10.10. Kerhotalo Pukkarissa Espoossa. ”ikäihmisten asema tämän päivän Suomessa”. Kuulijoita oli noin kolme kymmentä. Tilaisuuden järjesti Espoon Wanhat Toverit, puheenjohtajana Jarkko Rahkonen.
Söderman piti Sipilän hallituksen aikomia ikäihmisten hoitajien lukumäärän leikkauksia hyvin vahingollisina hoidon tarvitsijoille.
Hän kummeksui ikäihmisten käsittelyä Suomessa rasituksena. Kylmät talousleikkajat eivät näe ikäihmisten arvoa ihmisinä oikein. Toisin on esim. Saksassa ja monessa muussa maassa.
Useimmat ikäihmiset ovat tehneet merkittävän elämäntyön Suomen rakentajina ja ansaineet työllään eläkkeensä joiden käytöllä he rahoittavat monenlaisten yritysten liikevaihtoa ja kattavat melkoisen osan julkisten palvelujen kustannuksisita.
Ikäihmiset hoitavat usein lapsenlapsiaan ja avustavat näiden perheitä työllään ja rahallaan. Nämä ikäihmiset eivät saa tai odota rahallista vastikketta palveluistaan, vaan läheisten hyvinvointi ja onnellisuus riittävät kiitokseksi.
Keskustelu oli vilkasta ja kuulijat hyvin tyytyväisiä.

Jacob Söderman tunnetaan mm. Euroopan ensimmäisenä oikeusasiamiehenä ja Suomen oikeusasiamiehenä, maaherrana, ministerinä ja kansanedustajana sekä erinomaisen laintuntijana, puhujana ja kirjoittajana. Hänen fb kirjoituksia seurataan laajasti. Kuntoaan hän ylläpitää pyöräilemällä ahkeraan pääkaupunkiseudulla – tänä vuonna on tullut 1000km täyteen.

Kommentoi