Presidentti Mauno Koiviston muistonäyttely Puikkarissa

Etusivu

Presidentti Mauno Koiviston muistonäyttely avattiin 07.11.2017 Kerhotalo Puikkarissa Kauklahden sos.dem. yhdistys ry:n tiloissa. Tuolloin pidetyssä Espoon Wanhojen Toverien syyskokouksessa prof (emer.) Matti Niemivuo lahjoitti presidentti Mauno Koivistoa esittävän taulun jonka on maalannut v.1982 Olli Ollila. Taulu esittää vastavalittua Tasavallan Presidenttiä tarmokkaana, hymyilevänä koko kansan presidenttiä. Taulun otti vastaan EWT:n puheenjohtaja Jarkko Rahkonen joka kiitti lahjoitusta todeten sen tukevan suurenmoisesti avattua muistonäyttelyä

Muistonäyttely ”Kyllä se siitä” oli toukokuussa presidentin hautajaisten jälkeen pienimuotoisena esillä Kauklahden kirjastossa ja nykylaajuudessaan Pasilan pääkirjastossa heinä-elokuussa. Muistonäyttelyn on koonnut Orvo Bogdanoff. Hän on kokoamassa myös presidentti Mauno Koivisto -bibliografiaa joka on tarkoitus lähiaikoina julkaista noin kolme sataa sivuisena kirjana.

Muistonäyttely siirtyy Puikkarista Helsinkiin Paasitorniin jossa se on presidentti Mauno Koiviston syntymäpäivänä 25.11. Tuolloin Yhteiskuntapolittinen sos.dem. yhdistys järjestää siellä presidentti Mauno Koiviston muistoseminaarin.

Muistonäyttely on herättänyt laajaa kiinnostusta ja se tullaan näkemään lähiaikoina muuallakin.

Lisätietoja jarkkorahkonen33@gmail.com

Kommentoi